2013/02/27

Vad betyder Shaka?

Surfare representerar olika kulturer grundade på att kunna surfa  på  vågorna.

Några personer praktiserar surfing som en fritidssyssla, medan andra gör det till ett centralt mål (focus) i sina liv.
I Amerika är surfing mest dominerande i Califonien samt på Hawaii.  Därför att dessa två stater erbjuder de bästa förutsättningarna för surfing.
Vågor kan finnas där det finns kustlandskap och en redan långt omfattande subkultur bland surfare har dykt upp överallt i Amerika.
Några historiska betygsättare av kulturen inkluderar /omfattar woodie, en (stations)vagn, använd för att forsla surfarnas boards (bräder) samt boardsshorts, de långa badbyxorna som används vid surfing.
Surfingsporten av idag utgör en multimilliondollar industri, specillt inom klädbranschen och modemarknaden.
Föreningen för professionella surfare ASP( the Association of Surfing Professionals) sköter om världsturneringen och värdskapet, endast för de bästa medtävlarna
på de bästa surfplatserna runt om i världen.
iAndra människor gör karriär genom att mottaga kollektivt sponsorskap ( finansiärt) samt ställer upp för fotografer och videografer på fjärran platser. Dessa är tyiskt kallade för fri-surfare.
När vågorna var platta,framhärdade surfarna men sidewalk surfing, som idag kallas skatebord. Skatebord surfing har en liknande känsla för surfing erfordrar endast en stenbelagd väg eller trottoar eller gångväg.
För att skapa samma känsla som att rida på vågorna, slinker surfarna in till tomma bakgårdars swimmingpooler för att åka, känt som pool-skating.
Eventuellt kan sluttningar och backar användas, detta ledde till uttrycket Snurfer, senare kallat snowboard.
Många andra brädsporter har uppfunnits genom åren, men alla kan spåras tillbaka från arvet: surfing.
IMG_2217

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Facebook Iconfacebook like button